English Български

Търсене в сайта:
 
За Борино
Селищна система
Забележителности
Природа
Места за настаняване
Туристически ИнфоЦентър
Продуктов каталог
Полезна информация
Линкове
Проект Trees-Against-Ppoverty
Пеперудения свят на Кастракли
DMS Виденица
Профил на купувача
За нас
Туристически маршрут Мост Кемера
Късноантична крайпътна станция от V век -край с.Борино
Документи Био-Б-Еко
Проект "Граждански диалог"
Моята история
2020/004 EUR GIVE-HOPE
Проект 7.2 МИРГ БАТАК-ДЕВИН-ДОСПАТ
Гражданско участие в процесите за модернизация на правораздаването
Проект BGCULTURE-2.001-0093
Проект Био-Б-Еко мярка 7.1
2022/009 EUR GIVE-HOPE
 
Новини Галерия Карта Контакти
Почистване ждрелото на река Кастракли и района на хижа Орфей

Кампания : „Почистване ждрелото на река Кастракли и района на хижа Орфей, Борино„ Екипът на сдружение Био-Б-Еко, с.Борино /www.borino.org/ с подкрепата на Микрофонд TimHeroes.org проведе инициатива на 4-5 юни,2016г., със заглавие „Почистване ждрелото на река Кастракли и района на хижа Орфей, Борино„, в рамките на която се извърши почистване на ждрелото на р.Кастракли, преминаващо през едноименният резерват, край с.Борино и района на хижа Орфей.

През последните 10-15 г., почистване на ждрелото от изхвърлени предимно ПВС отпадъци, туби и пликове не беше извършено. Първият ден от събитието съвпадна с инициативата Да изчистим България Също така в рамките на тази инициатива за първи път сдружението организира почистване на пасища и ливади от несъбрани клони и вършина в резултат на горскостопански и аварийно-спасителни дейности.В тази акция участваха горски работници, животновъди, планински водачи.

Платформата на TimHeroes.org e изключително ефективна за набиране на доброволци и финансов принос, във вид на дарения за различни мисии, акции, кампании, събития и др., планирани от неправителствени сдружения, работещи в обществена полза През последните два месеца, тава е втората кампания организирана от нашето сдружение, с помощта на микрофонда на TimHeroes.org .

На 23-24 април 2016, повече от 15 доброволци от цяла България участваха в маркирането и почистването на новооткритата туристическа атракция в община Борино Среднопланинска „дяволска” пътека, преминаваща покрай природните забележителности „Дяволски мост и Водопадите” в поречието на река Чатак дере, ляв приток на р. Буйновска. Сдружение Био-Б-Еко развива активна дейност в община Борино повече от 15 години и занапред ще продължи да използва тази доказвано ефективна платформа на TimHeroes.org

<< Назад
2005 СНЦ "Био-Б-Еко", Web design Balkan Sys